Herhaling/Recidive

Herhaling/recidive

De politierechter zal bij de beoordeling van uw dossier rekening houden met veroordelingen voor vergelijkbare feiten. Indien u eerder veroordeeld bent voor verkeersdelicten zal de rechter u mogelijk een zwaardere straf opleggen. Zorg ervoor dat u zich laat vertegenwoordigen door een in het verkeersrecht gespecialiseerde advocaat.

Alcohol

Voor alcohol in het verkeer zijn specifieke bepalingen opgenomen voor bestuurders die vaker in de fout gaan. Indien u binnen drie jaar opnieuw te veel blaast bij een politiecontrole riskeert u veroordeeld te worden tot een verhoogde geldboete en zelfs een gevangenisstraf!

 • U blaast tussen de 0,22 & < 0,35 mg alv. = 0,5 & < 0,8 promille

De politierechtbank kan u veroordelen tot een geldboete tussen €300-€6000.

 • U bent in ‘staat van dronkenschap’ of u blaast meer dan 0,35 mg alv. lucht = meer dan 0,8 promille

De politierechtbank kan u veroordelen tot een geldboete tussen €2400-€30.000 en een gevangenisstraf van 1 maand tot 2 jaar!

In geval van een nieuwe herhaling binnen de drie jaar na de tweede veroordeling kan de politierechtbank u veroordelen tot een geldboete van €4800-€60.000 en een gevangenisstraf van 2 maanden tot 4 jaar!

Bijstand van een gespecialiseerde advocaat
De juiste advocaat kan de schade zoveel mogelijk beperken. Neem contact op om vrijblijvend te bespreken hoe wij u kunnen bijstaan.  

Hebt u vragen?

Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht specialist bij u in de buurt contact op neemt. Hiervoor bespreekt de juridische intake balie graag de mogelijkheden met u.

Neem contact met ons op

Mail uw vraag naar onze adviesbalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

  Bel naar 03 808 38 59

  Neem contact met ons op

  Mail uw vraag naar onze adviesbalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

   Stap 1

   Leg uw juridische probleem kosteloos voor aan onze juristen. Per mail of via
   03 – 808 38 59. De Verkeersrecht Advocaten intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

   Stap 2

   De Verkeersrecht Advocaten intakebalie analyseert uw situatie en brengt u geheel vrijblijvend in contact met de beste advocaat voor uw verkeersdossier. Houd relevante documenten bij de hand.

   Stap 3

   De advocaat neemt kosteloos telefonisch contact met u op binnen 2 uur. Tijdens dit gesprek worden afspraken met u gemaakt voor het verdere verloop van uw zaak.

   Onze premium partners

   Footer-Verkeersrecht-Transparant-1